Feng shui redskaber

Neo feng shui er en opdateret dansk version af den ældgamle kinesiske indretnings-visdom feng shui. Grundprincipperne er de samme, men overtroen er skraldet væk, og visdommen er tilpasset vores tid og vestlige verden. Du kan læse lidt om de vigtigste redskaber her.

Bagua kortet

Baguakortet er et redskab, som du kan bruge til at identificere, hvor du med størst fordel kan sætte ind for at skabe balance i dit hjem – og i dit liv. Hvert baguafelt eller -område repræsenterer et tema i dit liv. Med baguakortet kan du sætte fokus på de livstemaer, som du ønsker at skabe forandring i. Dit liv afspejler sig i dine fysiske omgivelser, så du kan bruge baguakortet til at målrette din indsats, så den understøtter de mål og ønsker, du har for dig selv.

Energien i feng shui

Energien er nødvendig for din trivsel. Hvis du opholder dig i et rum med meget energi, vil du føle større overskud, hvis du derimod opholder dig i et rum, hvor der ikke er ret meget energi, vi du føle dig træt og opgivende. Prøv at identificere de små barrierer, som spænder ben for dig i hverdagen, og som gør, at du mangler energi til at nå dine mål. Rod og fastgroede bunker er gode eksempler på barrierer, som stjæler din energi. Du ved, at bunkerne er der, men du ser dem måske ikke længere. Det kan også være møbler, der står på en uhensigtsmæssig måde, som blokerer for din energi.

skaermbillede-2016-07-10-kl-22-25-39

Feng shui’s fem elementer

For at skabe trivsel i et rum og i dit liv kan du sørge for at skabe balance imellem de såkaldte “fem elementer”. Du støder også på begrebet “de fem elementer”, når du i f.eks. zoneterapi skaber balance i kroppen. Denne balance opnår du i din bolig ved bevidst at arbejde med farver, former og materialer. Disse repræsenterer nemlig hver især et eller flere elementer. Særligt farver er et effektivt redskab i neo feng shui, idet enhver farvenuance påvirker dig med en bestemt egenskab. Det kan du udnytte til at indrette et rum, så det påvirker dig optimalt i forhold til dine behov og ønsker.

I neo feng shui – ligesom i klassisk kinesisk medicin som zoneterapi  og akupunktur – udgøres de fem elementer af:

Ild-elementet er det aktive element, der får tingene til at ske, når det er i balance. Det højner energien og skaber intimitet, nærhed og varme. Ild-elementet er de rødlige nuancer.

Jord-elementet i den rette balance skaber det stabilitet, tryghed og ro. Det hjælper dig til at skabe et solidt fundament. Jord-elementet er de brunlige og gule nuancer.

Metal-elementetvi den rette balance skaber klarhed, overblik og struktur og hjælper dig til at få sat tingene i orden. Metal-elementet er hvid, pastelfarver og ting af metal.

Vand-elementet i rette balance styrker kommunikation og skaber flow og energi. Det styrker din evne til at lære nyt og lære af dine erfaringer. Vand-elementet er sort og de blå nuancer.

Træ-elementet giver dig i den rette balance styrke, mod og fleksibilitet og står for fornyelse og forandring. Træ-elementet er de grønne nuancer samt ting af træ.