Har du tid?

Bogen om at styre sin tid med omtanke

I 2015 udkom vores anden bog Har du tid? – Styr din tid med omtanke og nå dine mål på forlaget People’sPress.

Den handler om, hvordan du tager aktivt stilling til, hvad du vil bruge din tid på, så du bruger den på det, som giver dig værdi. Læs desuden, hvordan du kommer overspringshandlingerne til livs og bliver mere nærværende.

Du kan bl.a købe bogen her.

Forlaget skriver

Hænger du i en klokkestreng, eller smuldrer minutterne mellem fingrene på dig?

Måske har du nok bolde i luften til at gøre en cirkusartist misundelig, aldrig plads til en hovsa-aftale eller påtager dig flere opgaver, end du fuldfører. Hvad enten du primært er superplanlægger, tidsoptimist eller nøler, er din tid en tanke værd. Så tag en timeout. Find ud af hvor timerne i virkeligheden forsvinder hen, og hvordan du kan skabe rum til både det, du skal, det, du har lyst til og det, du går og drømmer om.

Har du TID? er en praktisk håndbog, du kan bruge derhjemme og på arbejdet. Få gode råd til, hvordan du transformer din spildtid til kvalitetstid og med ro i sjælen kan droppe overspringshandlingerne og den dårlige samvittighed. Få fat der, hvor udfordringerne er størst og kom i mål med de ting, der betyder mest for dig. For med enkle metoder og redskaber kan du få styr på din tid og alt det, du inviterer ind i den.

Du kan læse bogens forord herunder.

Har du tid?

Det korte svar er ja, præcis den samme tid som alle andre – 24 timer i døgnet.
Men hvordan forholder du dig egentlig til din tid? Hænger du i en klokkestreng, spilder du din tid, eller tænker du, at tiden er forpasset? Er du en, der skal have tiden til at gå, som fordriver den eller måske ligefrem slår den ihjel? Styrer du din tid med eftertanke og omsorg, eller behandler du den skødesløst og uden respekt?

Vi lever i en tid med uendelige tilbud, ønsker, krav og forventninger, og det kan være svært at prioritere, komme i gang, bevare overblikket eller bare at slappe af. Der er flere veje til et sundt liv end til Rom, der er krav om livslang læring, udstillinger, teater, musik, Netflix, underholdning 24-7 og evig opdatering om alle de andres bedrifter.

Hvordan finder vi tid til det, vi skal, det, vi har allermest lyst til, og det, der bringer os tættere på vores mål i en tid med tilsyneladende uendelige muligheder, men kun 24 timer i døgnet?

Svarene finder du hos dig selv, metoderne hjælper vi dig med. Tag en timeout. Så viser vi dig, hvordan du kan prioritere og tage stilling til alt det, du inviterer ind i din tid. Vi fortæller dig, hvorfor du skal være lige så omhyggelig med de opgaver, du sætter i søen, som du er med din økonomi, og hvordan du lige så let kan tage stilling til en aftale i kalenderen som til en kop kaffe eller te. Og vi argumenterer for, at det kun er dig, der ved, hvad der er det rigtige at bruge din tid på, og at det derfor er dig, der skal have overblikket og tage føringen.

Vi viser dig, hvor forskelligt vi tænker tid, alt efter hvilke typer vi er, og hvordan vi kan bevæge os mellem de forskellige typer alt efter vores livssituation. Hvad enten du er superplanlægger, tidsoptimist eller nøler, bliver du udfordret af tiden. Men det kan du løse med eftertanke og handlekraft.

Læs med, hvad enten du har bolde nok i luften til at gøre en cirkusartist misundelig, aldrig har plads til en hovsa-aftale og egentlig er mere i kontrol end i live, eller hvis du bringer flere opgaver hjem, end du kan magte, og drømmer mere, end du handler.

Læs med, hvis du næsten har glemt, hvorfor du gør, hvad du gør, undviger det, du burde gøre, ikke kan huske, hvad du har lyst til, og efterhånden er kommet i tvivl om, hvad der egentlig er vigtigt for dig at gøre.

Der er gøremål, der er sjove, nemme og inspirerende, og så der dem, der føles som at bestige Mount Everest i klipklapper, og hvor undskyldningerne for ikke at komme i gang kommer til dig lige så sikkert som mørket i november.
Men der findes metoder til at få gjort selv den sureste pligt lidt sødere og til at komme i gang med selv de sværeste opgaver og afslutte det, der føles som en ørkenvandring.

Bogen her handler ikke om at få fyldt mere ind i din kalender, men om at få det rigtige til at fylde ved at tage aktiv stilling, så du kommer rigtigt i gang og helt i mål med det, som virkelig giver værdi. Med andre ord handler bogen om, hvordan man balancerer sit liv mellem nærvær og handlekraft og får styr på sit liv med omtanke.

God fornøjelse!