Feng Shui redskaber

Neo Feng shui er en opdateret, dansk version af den ældgamle kinesiske indretningsvisdom, feng shui. Grundprincipperne er de samme, men overtroen er skraldet væk, og visdommen er tilpasset vores tid og vestlige levevis. Du kan her læse lidt mere om de vigtigste redskaber til at skabe balance i dit hjem.

Bagua-kortet

Bagua-kortet er et feng shui-redskab, du kan bruge til at identificere, hvor du med størst fordel kan sætte ind for at skabe balance i dit hjem – og i dit liv. Hvert bagua-felt repræsenterer et tema i dit liv.

Med bagua-kortet kan du sætte fokus på de livstemaer, som du ønsker at skabe forandring i. Dit liv afspejler sig i dine fysiske omgivelser, så du kan bruge baguakortet til at målrette din indsats, så den understøtter de mål og ønsker, du har for dig selv. Bagua-felterne hedder:

  • Karriere og Livsbane
  • Visdom og selvudvikling/-ransagelse
  • Familie og helbred
  • Rigdom og velstand
  • Omdømme og berømmelse
  • Kærlighed og parforhold
  • Børn og kreativitet
  • Hjælpsomme mennesker og rejser
  • Center

Energien i Feng Shui

Energien er nødvendig for din trivsel. Energi lyder måske som en udefinerbare størrelse, men i virkeligheden handler det om, at hvis du selv kan bevæge dig frit i et rum, så kan energien det også! Hvis du kan finde vej, så kan energien også finde vej.

Hvis du opholder dig i et rum, hvor energien kan cirkulære frit (hvor du selv kan bevæge dig rundt uden besvær), vil du føle overskud. Hvis du derimod opholder dig i et rum, hvor der ikke er ret meget energi til stede (hvor der måske er mange barrierer i form af rod/ting), vi du føle dig træt og opgivende. Prøv at identificere de små barrierer, som spænder ben for dig i hverdagen, og som gør, at du mangler energi til at nå dine mål. Rod og fastgroede bunker er gode eksempler på barrierer, som stjæler din energi. Du ved, at bunkerne er der, men du ser dem måske ikke længere. Det kan også være møbler, der står på en uhensigtsmæssig måde, som blokerer for din energi.

De fem elementer

Denne balance opnår du i din bolig ved bevidst at arbejde med farver, former og materialer. Særligt farver er et effektivt redskab i neo feng shui, idet enhver farvenuance påvirker dig med en bestemt egenskab. Det kan du udnytte til at indrette et rum, så det påvirker dig optimalt i forhold til dine behov og ønsker.

I neo feng shui – ligesom i klassisk kinesisk medicin som zoneterapi og akupunktur – udgøres de fem elementer af:

Ild-elementet er det aktive element, der får tingene til at ske, når det er i balance. Det højner energien og skaber intimitet, nærhed og varme. Ild-elementet er de rødlige nuancer.

Jord-elementet i den rette balance skaber det stabilitet, tryghed og ro. Det hjælper dig til at skabe et solidt fundament. Jord-elementet er de brunlige og gule nuancer.

Metal-elementetvi den rette balance skaber klarhed, overblik og struktur og hjælper dig til at få sat tingene i orden. Metal-elementet er hvid, pastelfarver og ting af metal.

Vand-elementet i rette balance styrker kommunikation og skaber flow og energi. Det styrker din evne til at lære nyt og lære af dine erfaringer. Vand-elementet er de blå nuancer og sort.

Træ-elementet giver dig i den rette balance styrke, mod og fleksibilitet og står for fornyelse og forandring. Træ-elementet er de grønne nuancer samt ting af træ.