Hyppigt stillede spørgsmål om tankefeltterapi/EFT
Finder du ikke svar på dine spørgsmål her, er du velkommen til at ringe til mig på 25 46 20 40 (hverdage 8-16).
Hvor lang tid skal der gå imellem hver behandling med tankefeltterapi? Hvert behandlingsforløb er unikt; mange trives med at komme med en uges mellemrum. Nogle problematikker taler for et kort, intensivt forløb, mens andre lægger op til en “mærke”-/tænkepause mellem behandlingerne. Vi ved det efter 1. behandling.
Hvor mange behandlinger skal man have? Det er meget individuelt. Klienten, der kommer med en fobi eller et ubehag fra en konkret, isoleret hændelse, kan være heldig at få behandlet alle aspekter af den i løbet af en enkelt behandling, mens andre problematikker er mere komplekse og kræver tid. Forvent mellem 3-8 behandlinger. Når vi ikke finder mere ubehag ved den givne problematik, stopper vi behandlingen. Man kommer kun så længe, det giver mening og resultater. Af samme årsag binder klienten sig ikke for mere end en behandling ad gangen. Dog er man selvfølgelig altid velkommen igen med en ny problematik.
Har du gode erfaringer med tankefeltterapi i forhold til angst? Ja! Alle symptomer fra angsten kan behandles med tankefeltterapi – uro, tankemylder, spændinger, tankemylder, svimmelhed, kvalme osv. De fleste har oplevet, at samtale-terapi kan give dem en god, intellektuel forståelse for deres angst, men at de mangler det redskab, som direkte adresserer symptomerne i kroppen – det gør tankefeltterapien.
Har du oplevet, at tankefeltterapi ikke virkede? Ja, der er nogle få, som ikke responderer på behandlingen, ligesom det også er tilfældet ved de beslægtede behandlingsformer zoneterapi og akupunktur (kinesisk medicin). En eventuelt manglende effekt kan skyldes, at klienten ikke tør “bevæge sig ind i” sit ubehag, og så har vi desværre ikke noget at behandle på.
Tankefeltterapi er alternativ behandling, er man nødt til at tro på det, før det virker? Nej, behandling på meridianbanerne har ikke noget med tro at gøre, det har man praktiseret med succes igennem flere tusinde år inden for kinesisk medicin. Jeg kombinerer min tankefeltterapi-/EFT-behandling med viden og metoder fra evidensbaseret forskning. Jeg har en master i Trivsels- og Ressourcepsykologi fra AAU.

Behandler du børn? Børn over 12 år er velkomne. Jeg har gode erfaringer med teenagere. Jeg har undervist i udskolingen i folkeskolen i 10 år og også på gymnasium, så gode relationer til de unge mennesker ligger mig meget på sinde.
Kan man lave tankefeltterapi på sig selv? Ja, helt sikkert! Hvis man ikke er trænet, kan det dog være en udfordring at holde styr på teknikken samtidig med, at man også skal fokusere på sit ubehag, men man kan ikke gøre noget galt. Det værste, der kan ske, er, at der ikke sker noget!
Hvad hvis man ikke ved helt konkret, hvor ens ubehag stammer fra – fx en konstant uro, tankemylder, spændinger? Så kan man stadig behandle med tankefeltterapi. Man fokuserer da på selve ubehaget i kroppen og stræber efter at “banke” det væk. Dog dukker der ofte svar og årsager til ubehaget op undervejs – vores krop er uhyre intelligent!
De bedste hilsener
Stine Marie Nielsen