FAQ

Hyppigt stillede spørgsmål om tankefeltterapi/EFT

Hyppigt stillede spørgsmål til Balancekunst og behandlingen med Tankefeltterapi/EFT. Finder du ikke svar på dine spørgsmål her, så ring endelig til mig på 25 46 20 40 (hverdage 8-16) eller skriv via kontaktformularen nederst på siden.

Hvor lang tid skal der gå imellem hver behandling? Hvert behandlingsforløb er unikt; mange trives med at komme med en uges mellemrum – det passer ind i de flestes hverdag og fungerer godt. Nogle problematikker taler dog for et kort, intensivt forløb, mens andre lægger op til “mærke”-/tænkepauser mellem behandlingerne. Vi ved det efter 1. behandling.

Hvor mange behandlinger skal man have? Det er meget individuelt. Klienten, der kommer med en fobi eller et ubehag fra en konkret, isoleret hændelse kan være heldig at få behandlet alle aspekter af den i løbet af en enkelt behandling, mens andre problematikker er mere komplekse og kræver tid. Forvent mellem 3-8 behandlinger. Når vi ikke finder mere ubehag ved den givne problematik, stopper vi behandlingen, så du ikke har unødige udgifter. Man kommer kun så længe, det giver mening og resultater. Af samme årsag binder jeg ikke klienten for mere end en behandling ad gangen. Dog er man selvfølgelig altid velkommen igen med en ny problematik.

Har du gode erfaringer med tankefeltterapi i forhold til angst? Ja! Alle symptomer fra angsten kan behandles med tankefeltterapi – uro, spændinger, tankemylder, svimmelhed, kvalme osv. De fleste har oplevet, at samtale-terapi kan give dem en god, intellektuel forståelse for deres angst, men at de mangler det redskab, som direkte adresserer symptomerne i kroppen – det gør tankefeltterapien.

Har du oplevet, at tankefeltterapi ikke virkede? Ja, der er nogle få, som ikke responderer på behandlingen, ligesom det også er tilfældet ved de beslægtede behandlingsformer zoneterapi og akupunktur (kinesisk medicin). Hvis vi efter 1. behandling konstaterer, at klientens ubehag i forhold til den givne problematik ikke har rykket sig overhovedet, så tager jeg ikke imod betaling. Dog kan en eventuelt manglende effekt skyldes, at klienten ikke tør komme helt ind i sit ubehag, og så har vi ikke noget at behandle på.

Tankefeltterapi er alternativ behandling, er man nødt til at tro på det, før det virker? Nej, behandling på meridianbanerne har ikke noget med tro at gøre, det har man praktiseret med succes igennem flere tusinde år inden for kinesisk medicin. Jeg kombinerer min TFT/EFT-behandling med viden og metoder fra den evidensbaserede forskning inden for Positiv Psykologi, som jeg studerer på Århus Universitet (afslutter master i 2020).

Behandler du børn? Ja, børn over 12 år er meget velkomne. Jeg har gode erfaringer særligt med teenagere. Jeg har undervist i udskolingen i folkeskolen i 10 år og også på gymnasium, så gode relationer til de unge mennesker ligger mig meget på sinde. Hvis barnet er yngre, behandler jeg helst forældrenes bekymring for barnet først.

Kan man lave tankefeltterapi på sig selv? Ja, helt sikkert! Hvis man ikke er trænet, kan det dog være en udfordring at holde styr på teknikken samtidig med, at man også skal fokusere på sit ubehag, men man kan ikke gøre noget galt. Det værste, der kan ske, er, at der ikke sker noget!

Hvad hvis man ikke ved helt konkret, hvor ens ubehag stammer fra – fx en konstant uro, tankemylder, spændinger? Så kan man stadig behandle med tankefeltterapi. Man fokuserer da på selve ubehaget i kroppen og stræber efter at “banke” det væk. Dog dukker der ofte svar og årsager til ubehaget op undervejs – vores krop er uhyre intelligent!

De bedste hilsener

Stine Marie Nielsen

[contact-form-7 404 "Ikke fundet"]