Sæt dit rod på plads

Bogen om at rydde op, tage stilling og leve et enklere liv

I 2013 udkom Charlotte Wieht-Klitgaards og min første bog, Sæt dit rod på plads – og brug din tid på det, som giver værdi, på forlaget People’sPress. Den handler om, hvordan du ved hjælp af oprydning og aktiv stillingtagen kan leve et enklere liv med det, du holder af.

Du kan bl.a. købe bogen her.

Forlaget skriver

Slår døgnets 24 timer ikke helt til? Savner du mere nærvær med dine børn, din mand, venner og veninder eller mere energi generelt? Kunne du kort sagt godt bruge noget mere tid og overskud i din dagligdag?

Så kan det være, at du skal i gang med at rydde op!

I Sæt dit rod på plads giver vi dig de nemme tips til at få bedre styr på hverdagen i det hele taget og gode råd i særdeleshed. Til at organisere alt fra kælderen og kalenderen til bil og børneværelse, så du virkelig kan mærke forskellen. For rod er en tidsrøver, rod koster penge og rod står i vejen. Måske kan du få mere luft og mindre stress ved at luge ud i dine aftaler eller omorganisere din mailboks. Eller måske trænger din stue til en overhaling, for at både store og små bedre kan være der. Du undgår mange konflikter ved at få styr på rodet og samtidig få overskud til det, der virkelig betyder noget for dig og får hverdagen til at glide.

Sæt dit rod på plads er en praktisk håndbog. Her er ingen løftede pegefingre, men facts og enkle metoder til at få sat rodet på plads og din energi til at flyde. Læs bogen fra ende til anden eller brug den som opslagsbog til praktisk problemløsning der, hvor udfordringerne er størst.

Husk, at din tid er et budget, hvor du ikke kan låne og ikke kan gå i minus – brug din tid på det, som giver værdi!

Du kan læse bogens forord herunder.

Forord – sæt dit rod på plads

Du skal læse med, hvis dit klædeskab altid mangler en hylde, dit døgn et par timer og din stue en kærlig hånd. Du skal læse med, hvis du genkender følelsen af panik en tirsdag morgen, når mobilen igen leger gemmeleg, eller ærgrelsen over endnu en gang at ende i et skænderi over gamle aviser på køkkenbordet.

Du skal læse med, hvis du ønsker bedre tid, mere overskud og større overblik.

Vi vil lære dig at rydde op og skabe orden i dit skab, din kalender og i dit liv. Vi vil give dig de nemme tricks, de hårde kendsgerninger og de gode råd. Men mest af alt vil vi give dig grunden til at gå i gang med oprydningen.

Vi bilder os ikke ind, at oprydning er det nye CrossFit. Vi ved, der skal overbevisende argumenter til, før rengøring og en tur med poser til genbrugsbiksen vinder over biografen eller en god bog, og vi har dem. Vi fortæller hvad stress, jag og rod gør ved dig, og vigtigst af alt, hvad du kan gøre ved det.

Denne bog er en invitation til at tage kontrol, til at få lært de nødvendige rutiner gennem bevidstheden om, hvad rod gør ved dig i dagligdagen.

Rod er roden til meget ondt. Rod er en tidsrøver, når vi ikke kan finde, hvad vi leder efter. Rod koster penge, når vi køber ting, vi allerede har eller ikke behøver. Rod avler afmagt, når vi slår rødder i ingenmandsland, fordi vi ikke evner at give slip på i går og sige goddag til i dag. Rod er synligt, rod er skjult, men vigtigst, rod er til at få bugt med.

Her er ingen løftede pegefingre eller hævede øjenbryn, men masser af kærlige skub. Vi tror på, at erkendelse, handling og ros er verdens bedste vej til forandring og drivkraften, der kan få hamsterhjulet til at stoppe og tiden til at blive vores egen.

Du kan læse med fra start til slut og få den grundlæggende viden om, hvad rod er, hvad det gør ved dig, og hvad du gør ved det – og hvor forskellige vi er, også når det kommer til orden og oprydning.

Du kan plukke i de råd, den metode eller de fif, der passer bedst til dig her og nu, alt efter om det er dit soveværelse, der trænger til en kærlig hånd, mailboksen, der er overfyldt, eller dit loft, der ligner et loppemarked. Eller du kan lade dig inspirere af andres historier og gode råd eller grine og forfærdes over de hårde facts, som vores livsstil medfører.

Se dig omkring lige nu, uanset hvor du befinder dig. Er der rod? Visne blomster i vasen, den ubesvarede invitation, de fire overskredne biblioteksbøger?

Du behøver ikke engang at være hjemme for at finde det. Kig i din taske. Ligner den de fleste andre af slagsen, ligger der højst sandsynligt en gammel kvittering, en tom slikpose eller en busbillet, som var gyldig i én time for over tre måneder siden – væk med det!

Vi tror på, at selv de små handlinger har stor effekt. Det handler om at komme i gang. Vi ønsker nemlig at hjælpe dig med at få mere tid og overskud til det, der virkelig betyder noget for dig, og som beriger dig. Og at rydde op, sortere og prioritere er en rigtig god start.

God fornøjelse!